Markedsføring, marketing, grafisk linie, grafisk identitet, rentegning, billedbehandling, pdf til tryk, rådgivning, teknisk sparring

Tips til marketing

Om alt hvad du kan gøre for at forbedre din virksomheds markedsføring, virksomhedenes image og ansigt udadtil.

onsdag, november 01, 2006

Vær på vagt når hjemmesiden skal fremstilles

... eller forbedres. Især når webbureauet foreslår hjemmeside i Flash samt med lyd og animationer. De store ulemper er nemlig:

- Den vigtigste grund til at slå hælene i når hjemmesiden skal opfriskes med Flash er, at Flash dur ikke når søgemaskiner skal opfange indholdet af hjemmesiden. SEO, kort for søgemaskineoptimering, er effektiv når der bruges tekst i html. Indholdet af Flashsider bliver ikke opfanget. Og du ender med at blive sværere at finde på nettet end hvis du havde benyttet dig af en HTML-løsning.

- Hvad er formålet med hjemmesiden? Hvis vi snakker spil og andet sjov kan lyd være meget godt, men kan i længden være ret irriterende. I alle tilfælde, så skal det være let og meget tydeligt hvordan lyden slåes fra, men hvis formålet med hjemmesiden er informationssøgning og oplysninger generelt, så risikerer du at gøre mere dårlig reklame for virksomheden end gavn. - Der er en grund til at mange browsere i dag er udstyret med popup-spærrer og lignende: Flash er møgirriterende. Personligt vil det få mig til at fravælge siden. - Og det skal siges at jeg betragter mig som en gennemsnitsforbruger.

- Også med hensyn til animationer vil jeg advare: Hvad er formålet med hjemmesiden? Informationssøgning eller sjov? Sælger dit firma kvalitetsprodukter eller er det ren tivoli? (Uden på nogen måde at jeg ønsker at nedgøre Tivoli i København).

- Hvis du ønsker at bruge Flash, så gør det kun i enkelte få reklamespots på siden, og uden at lyden tændes automatisk. 6 reklamespots med Flash på samme side vil afskrække enhver.

- Flash har også sine fordele: En animation tiltrækker øjet, så ønsker du præsentere et nyt produkt på hjemmesiden kan det have sine fordele, men igen gælder reglen: Kunsten at begrænse sig.